2009/01/23

invägning

idag var vi på bvc igen. det är drygt en månad sedan vi var där sist. grisen har ökat 1,010 kg i vikt och växt 4,5 cm på längden. huvudet har växt 1,3 cm också. hon ligger stadigt mitt på normalkurvan och är en helt perfekt bebis. sen blev hon lite ledsen för det var dags för hennes första vaccination, en spruta i vardera ben.

idag har vi dessutom börjat så smått introducera kossamjölk i bebismaten igen. första steget var en skvätt mjölk på armen. ingen reaktion och därmed till steg 2 som var en mun med komjölksbaserad ersättning. hände inte så mycket där heller, så när hon fick mat senast blandade vi i 1/6 av den sorten, babysemp. det är rätt stor skillnad i smak på nutramigen och babysemp. nutramigen smakar apor medan babysempen är söt och rätt smaskig. man ska nog inte chocka magen direkt, så nattamaten får bli samma mjölkkoncentration. imorgon kanske vi kan öka till 2/6 mjölkmat, och förhoppningsvis ska det gå utan några större problem.

det är ett visst stressmoment att inte kunna gå ner på affärn och köpa ett paket bebismat, utan istället behöva se till att man får leveranser i tid. livet blir även enklare för korven om hon inte är överkänslig mot kossamjölk.

nu är vi hemma hos mina föräldrar och har precis svettats en sväng i bastun. fick fotat M när han kastar sig i snön. för här ligger den faktiskt kvar på marken till skillnad mot stan. på vägen hit övningskörde jag. det var nog inte så tydligt för mina medtrafikanter, för nånstans på vägen har skylten blåst av. upptäckte det när vi shoppade blöjor på ica i landvetter.

nu är det dags för en repris av förra fredagens mat, sen blir det förmodligen kortspel tills farsan somnar med korten i näven. fast när han somnar så tappar han skiten på golvet. det lyckades han med förra helgen. tänk om man själv kunde ha lite lättare för att somna. istället får man ligga vaken i säkert en timme efter man lagt sig innan det ens börjar hända nåt, oavsett om jag är grisetrött eller inte. inatt ska M få testa antisnarkspray, kanske kan underlätta för mina brännande ögonvitor. för dom är allt annat än vita...

Inga kommentarer: