2009/08/07

hemma

nu är vi hemma igen efter en tvåveckorsrunda i finland. i stora drag har jag badat, bastat och slappat. typ sånt man gör på semestern. sen har det blitt en hel del fixande och donande. ett sommarställe underhåller inte sig själv. det har grävts en brunn (jag gjorde locket), framsidan på fasaden har skrapats och målats och andra nödvändigheter har gjorts som att t.ex bygga en hylla för toalettlektyren på utedasset.

torsdag morgon ringde klockan vid fyra. kom iväg en kvart efter tidtabellen, men kom ändå i tid till hamnen. vid incheckningen upptäcktes en bokningsfadäs av stora mått då biljetterna visade sig vara bokade till söndag istället för torsdag. efter en kvart i stand-by-kön fick vi ändå plats på båten och kom över till sverige enligt tidtabell. Mannen muttrade lite och tackade sin lyckliga autism-light-stjärna att vi fick plats på båten medan en annan är spontan och lite crazy och skiter i vilket. på ett sätt hade det varit roligt med tre dagars extra spontansemester i finland, men sen är det ju alltid skönt att komma hem också.

bebis hade klarat sig undan myggen fram till dagen innan avfärd då hon helt plötsligt blev invaderad av bett. hon har inte verkat speciellt besvärad av kli, och det är jag tacksam över. däremot har hon gett oss en hel del gråa hår då hon numera är så fruktansvärt rörlig att på en sekund är hon nån helt annanstans än där man såg henne. som när Mannen räcke sig efter kameran när hon badade badbalja och dök huvudstupa ner på altanen och fick sin första bula i pannan.

håller hon den här farten i utvecklingen går hon säkert innan sommar blir till höst.

Inga kommentarer: